Zažijte valašskou zabijačku na vlastní kůži!

Domů si odnesete vlastnoručně vymazlenou zabijačkovou výslužku! 🙂

Termín:  19.02.2026     (čtvrtek)

                 05.11.2026     (čtvrtek)

                26.11.2026     (čtvrtek)

Cena:  2 290,- Kč/ osoba

 

Zažijte valašskou zabijačku na vlastní kůži! | Muzeum řeznictví

 

Valašská zabijačka  s možností návštěvy Zámku Žerotínů

Přeneste se s námi do starých časů a přivoňme společně k umění a kráse řeznického řemesla. Pojďte zažít nevšední zážitek Valašské zabijačky plný vůně čerstvě naražených jitrniček a dalších zabijačkových specialit, které si sami vyrobíte podle tradičních receptur.

Originální zážitkový program je ideální jak pro jednotlivce, tak pro skupinu přátel, pro pracovní i mimopracovní setkání, výjezdní zasedání.

Čeká na Vás příjemné prostředí a nezapomenutelný zážitek, na který budete ještě dlouho s radostí vzpomínat.

Pod vedením těch nejlepších mistrů řezníků si sami vyrobíte zabijačkové speciality jako jsou čerstvě naražené jitrničky, jelítka a tlačenku dle tradičních receptur a postupů.

Každý z účastníků dostane ke zpracování veškeré ingredience k výrobě tlačenky, jitrnic a jelit. Jak si suroviny nakrájíte, namelete, kořením ochutíte, narazíte do střívek, uvaříte v zabijačkovém kotli, tak to budete mít.

Domů si odnesete vlastnoručně vymazlenou zabijačkovou výslužku! 🙂

Začátek je ve 14.00 a trvají opravdu 4 hodiny. Začíná se přivítáním ovarem a slivovicí a poté se vyrábí tlačenka, jitrnice a nakonec jelita. Poté následuje prohlídka muzea a k filmu ,,Valašská zabijačka v čase“ se podává prdelačka, kterou řezník dovaří v kotli. Každý účastník si poté odveze cca 2,5 kg produktů.

Jak prožijete čas s námi?

  • Při příchodu vás uvítáme slivovicí.
  • Seznámíme vás s vaší dočasnou „pracovní stodolou“.
  • Řezník vás obeznámí s výrobou zabijačkových produktů.
  • Ochutnáte zabijačkovou specialitu připravenou našim mistrem řezníkem.
  • Jednotlivé zabijačkové speciality připravujete za pomocí rad řezníka. Vyrobíte si tlačenku, jitrnice, jelita a prdelačku.
  • Zatopíte pod zabijačkovým kotlem a vše uvaříte.
  • Dostanete certifikát o přijetí do cechu valašských pomocníků řezníka.
  • S sebou si odnesete recepty pro domácí přípravu zabijačkových specialit a výslužkovou krabičku s ochutnávkou pro vaše blízké (2,5 kg zabijačkových specialit na osobu)
  • Součástí zážitkového programu je komentovaná prohlídka muzea a promítání filmu „Valašská zabijačka v čase.“

Délka zážitkového programu: 4 hodiny.

Odjezd po ukončení zabíjačky v cca 18.30 – 19.00 hod.

 

Nástupní místa:

  • 7.30 hod.  – Opava – parkoviště nám. Svobody před restaurací Zelený Jelen
  • 8.00 hod. – Ostrava-Poruba – autobusová zastávka pod VŠB
  • 8.15 hod. – Ostrava – Hrabůvka hot. dům Hlubina
  • 8.45 hod. – Havířov – před vlakovým nádražím
  • 9.15 hod. – Frýdek-Místek – před vlakovým nádražím
  • 9.30 hod. – Příbor – autobus.zastávka u Sokolovny
  • 9.45 hod. – Nový Jičín – před vlakovým nádražím

 

 

  • Cena zahrnuje: doprava, vstup na workshop – valašku zabíjačku – výložkovou krabičku  (2,5 kg zabijačkových specialit ), průvodce
  • Cena nezahrnuje: vstupy do zámku a galerijního centra, pojištění storna zájezdu 40,-Kč/osoba/den, možnost sjednat v cestovní kanceláři.

Vstupy: Zámek Žerotínů – dospělá osoba 90,-Kč, senioři a studenti 50,-Kč, Muzejní a         galerijní centrum – Cena: 120,- Kč dospělý / 80,- Kč,  studenti, senioři.